Driel; niet meteen een plek waar je een middelbare school zou verwachten. En toch komen er al sinds 2015 dagelijks leerlingen en docenten vanuit allerlei hoeken van Nederland naar onze school.

Inmiddels bewonen we een super gaaf pand aan de Kerkstraat. Naast een studievleugel met mediatheek en een paar kleinere lokalen, vind je onder andere een dans/theaterzaal, atelier, muziekstudio, doka, mini-bioscoopzaal, nerd space en een stilteruimte. In deze ruimtes kiezen leerlingen waar ze willen zijn en wat ze gaan doen. Bijvoorbeeld meedoen aan een biologie- of scheikundeles in het lab, naar een afspraak met de docente Engels, aan een levensgroot schilderij in het atelier werken, een website programmeren of een computer uit elkaar halen in nerd space, in de stilteruimte een boek lezen, schaak spelen in de aula of buiten een potje voetballen.

Dit en nog veel meer gebeurt bij ons op school.

Daarbij worden gewoon de kerndoelen van de onderbouw aangeboden en kun je je voorbereiden op een staatsexamen. Ons vertrekpunt is wat je na VO De Vallei wil gaan doen. Als je een diploma nodig hebt, helpen we je daarbij. Heb je je oog laten vallen op een gave MBO-studie of wil je je juist voorbereiden op een coloquium doctum voor een HBO of Universiteit? Ook dat kan bij ons.

Naast de gebruikelijke schoolse vakken kun je bij ons nog veel meer ontwikkelen. Dat kunnen ‘ongebruikelijke’ vakken zijn zoals filosofie en Hebreeuws, of handige vaardigheden zoals blogs schrijven of programmeren. Als jij iets wilt ontdekken, dan gaan we samen zoeken hoe je dat kunt leren en wat of wie je daarbij nodig hebt.

Bij ons leer je ook minder grijpbare dingen, zoals samenwerken, overleggen, naar elkaar luisteren, oog hebben voor een andere manier van denken, nuances achter dingen leren zien, eigenaarschap, ondernemersvaardigheden, etc.. Je kunt dit rijtje vast zelf nog aanvullen met andere dingen die voor jou belangrijk zouden zijn. Eigenlijk zijn het allerlei vaardigheden die je nu (en later) enorm van pas komen.