Leerlingen en zo'n 30 volwassenen vormen samen de school.

Ons team bestaat uit een hechte groep onderwijsprofessionals en ondernemers. Samen zorgen die ervoor dat de school elke schooldag open is en voor continuïteit in de dagelijkse gang van zaken.

Teamleden kunnen ook coach zijn; zij begeleiden de leerlingen heel intensief in hun traject op VO De Vallei.

Via een wekelijks rooster komen er ook verschillende vakdocenten. Dat zijn eerste- of tweedegraads bevoegde docenten voor de gebruikelijke schoolvakken. Maar zoals je op een andere plek op onze site ook hebt kunnen lezen begint ons onderwijs bij de leerwensen van de leerlingen. Zo hebben we op dit moment naast de gebruikelijke schoolvakken wekelijks een docent voor Tsjechisch, filosofie en technieklessen op ons rooster staan. En als er weer nieuwe leerlingen bij komen kan dit aanbod weer veranderen.

Docenten verdienen bij ons niet de hoofdprijs in geld. Maar op ander vlak juist weer wel. Want wie wil er nu geen gemotiveerde leerlingen in zijn of haar les. Wat we terughoren van docenten is dat ze blij zijn om bij ons te komen, ze de liefde voor hun vak weer terug vinden en het onderwijs zo kunnen geven dat het bij de betreffende leerling past.

Onderwijs vanuit bezieling en op maat dus. Al klinkt het een beetje hol als je het zo opschrijft.

Docenten werken overigens zowel met bestaande methodes uit boeken of via onze online leeromgeving. Ook werken leerlingen met een online omgeving als de Khan Academy of juist helemaal zonder methode als dat beter past.